Heeft u nog bijkomende vragen? Bent u nog niet zeker van wat wij precies kunnen betekenen voor uw dakwerken? Contacteer ons dan gerust, wij helpen u graag verder.


 0485 62 58 81

PLATTE DAKEN

Platte daken met roofing

Het plaatsen van platte daken in Brasschaat en omgeving behoort ook tot het takenpakket van Exclusive Roofs. We hebben ons doorheen de jaren gespecialiseerd in het uitwerken en isoleren van deze daken voor nieuwbouw en renovatie. 

Meer en meer gebouwen hebben vandaag een platdak-structuur. Niet alleen particulieren opteren tegenwoordig voor deze structuur, maar ook architecten tekenen voor platte daken om ecologische, economische en architecturale redenen.

Om uw platform van een jarenlange en kwalitatieve duurzaamheid te laten genieten gebruiken wij bitumineuze dakbedekkingsmaterialen, in de volksmond gekend als roofing. Roofing is een product dat gefabriceerd werd uit de restanten van aardolie en is om die reden een uiterst interessante oplossing voor zowel standaarddaken als complexe daken. 

Wenst u het bestaande platform van uw woning te isoleren en/of te renoveren of wenst u constructieve aanpassingen die jarenlang meegaan? Dan dient u rekening te houden met een hele waslijst aan aandachtspunten. Wij als erkende aannemer staan u hier graag in bij, bieden u graag de nodige adviezen en uiteraard bezorgen wij u een volledig vrijblijvende prijsofferte

Wat is roofing?

Exclusive Roofs is voornamelijk gespecialiseerd in dakbedekkingen van uw plat dak met roofing. Deze dakbekleding, ook wel gekend als bitumen, is vooral populair omwille van de waterdichtheid en het zachte prijskaartje in vergelijking met EPDM. Roofing is bovendien ook heel duurzaam en isolatievriendelijk – de isolatie kan namelijk langs de buitenzijde rechtstreeks op bitumen geplaatst worden. 

EPDM en PVC

Kunststof als bedekking wint de laatste jaren aan populariteit. De voordelen van de verschillende varianten van kunststof zijn dan ook talrijk. Niet alleen is het materiaal milieuvriendelijker dankzij de dunne bedekking, maar ook is de levensduur aanzienlijk langer dan bitumen en zijn kunststoffen makkelijk om te recyclen. 

Om platte daken te bedekken, grijpen velen naar PVC. PVC kan gelegd worden in verschillende kleuren, en dus past deze dakbedekking hoe dan ook naadloos bij de stijl van uw dak. Opteert u voor materiaal dat een langere levensduur kent dan PVC? Dan is EPDM een interessante keuze om uw dak mee te bedekken. EPDM kan op zowaar alle ondergronden geplaatst worden, het materiaal is elastisch en rekbaar én kan na 50 jaar nog steeds 100% gerecycled worden. EPDM wordt onder andere aangeraden als onderlaag bij het aanleggen van groene daken. 

Dakgoten en koepels

Naast het plaatsen van roofing op platte daken is Exclusive Roofs ook gespecialiseerd in het plaatsen van dakranden, dakrubber in dakgoten, koepels en dubbelwandige verandaplaten. We werken steeds zorgvuldig en zorgen voor een nauwkeurige afwerking van elk dakproject. 

Contact

Wilt u graag nog wat extra informatie over het plaatsen van platte daken, hellende daken, zonnepanelen, gevelbekleding of dakterras door Jelle Heylen van Exclusive Roofs in Brasschaat? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij helpen u met plezier verder.